Kahdeksan kotitaloutta Ilmastokadulla ryhtyy testaamaan energian ja vedenkulutuksen hallintaa helpottavaa älyteknologiaa kotonaan. Testiin valitut erilaiset mittarit ja säätölaitteet on valittu sillä perusteella, että niitä on helppoa hankkia ja asentaa ilman remonttia.

Testin tarkoituksena on kerätä kokemuksia laitteiden käytettävyydestä, tieto millaisiin kohteisiin ne erityisesti sopivat ja kuinka paljon energia tai vettä laitteen käyttöön ottaminen voi säästää.

Ensimmäisenä asennetaan kahdelle testaajalle kodin reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan mahdollistava ELIQ energy onlinen energiamittari.  Laitteeseen kuuluu optinen lukija, joka lukee energiamittarin pulssin ja vastaanotin, johon mittaustieto kerätään ja, joka lähettää tiedon edelleen pilvipalveluun.  Asukkaalla on käytössään mobiilisovellus, jonka avulla voi seurata energiankulutusta. Vastaavanlainen tuote on esimerkiksi Fortumin Kotinäyttö ja Vattenfallin EnergyWatch.

Muita kokeiltavia laitteita on erilaiset älypistorasiat, lamput, liiketunnistimet ja niitä ohjaava kotiautomaatio järjestelmä, älykkäät termostaatit ja lämpimän vedenkulutusta säätävät älyhanat ja lämpöä talteenottava suihku.

Testiä voit seurata Ilmastokadun facebookissa, instagrammissa ja twitterissä. Ilmastokadun nettisivuilla tullaan tiedottamaan testin tuloksista syksyn aikana.

Lue lisää ilmastokadusta: www.ilmastokatu.fi

Huomautti Vihreällä on Slip Tikari Pumput 7cm Toe Naisten Kengät Jtabf Calaier aPxC6wqEZC
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avoin Paksu Naisten Mokka Sandaalit Pumput Nilkkalenkki Marginaalisia Ydn Korkokengät Kärki Platform

*

This site uses Akismet to reduce spam. 415 Pumpun Naisten Domina Miellyttäjä Patenttia T Musta hihna qw8EnW4Og.

Kengät Satiinimekko Perus Osapuoli Häät Jäljitelmä Illalla Valkoinen Korkokengät Ja Naisten Rhinestone Mukavuutta Pumppu Pearl gSYqC5
Platform Pumput Paksu Korkokengät Mokka Kärki Sandaalit Nilkkalenkki Marginaalisia Ydn Naisten Avoin
Pumput Kärki Nilkkalenkki Avoin Ydn Sandaalit Platform Paksu Mokka Korkokengät Naisten Marginaalisia qnwp70X Pumput Kärki Nilkkalenkki Avoin Ydn Sandaalit Platform Paksu Mokka Korkokengät Naisten Marginaalisia qnwp70X Pumput Kärki Nilkkalenkki Avoin Ydn Sandaalit Platform Paksu Mokka Korkokengät Naisten Marginaalisia qnwp70X Pumput Kärki Nilkkalenkki Avoin Ydn Sandaalit Platform Paksu Mokka Korkokengät Naisten Marginaalisia qnwp70X
Unelma Kengät 10 Korkokenkiä Naisten Swan Pinkki Pumppu Plaform Mekko Paria wOB87xw
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Huomautti Toe Pumput Puolue Stiletto Naisten Viininpunainen Korkokenkiä No Muoti 66 Kaupungin YCxqwCga6