Kahdeksan kotitaloutta Ilmastokadulla ryhtyy testaamaan energian ja vedenkulutuksen hallintaa helpottavaa älyteknologiaa kotonaan. Testiin valitut erilaiset mittarit ja säätölaitteet on valittu sillä perusteella, että niitä on helppoa hankkia ja asentaa ilman remonttia.

Testin tarkoituksena on kerätä kokemuksia laitteiden käytettävyydestä, tieto millaisiin kohteisiin ne erityisesti sopivat ja kuinka paljon energia tai vettä laitteen käyttöön ottaminen voi säästää.

Ensimmäisenä asennetaan kahdelle testaajalle kodin reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan mahdollistava ELIQ energy onlinen energiamittari.  Laitteeseen kuuluu optinen lukija, joka lukee energiamittarin pulssin ja vastaanotin, johon mittaustieto kerätään ja, joka lähettää tiedon edelleen pilvipalveluun.  Asukkaalla on käytössään mobiilisovellus, jonka avulla voi seurata energiankulutusta. Vastaavanlainen tuote on esimerkiksi Fortumin Kotinäyttö ja Vattenfallin EnergyWatch.

Muita kokeiltavia laitteita on erilaiset älypistorasiat, lamput, liiketunnistimet ja niitä ohjaava kotiautomaatio järjestelmä, älykkäät termostaatit ja lämpimän vedenkulutusta säätävät älyhanat ja lämpöä talteenottava suihku.

Testiä voit seurata Ilmastokadun facebookissa, instagrammissa ja twitterissä. Ilmastokadun nettisivuilla tullaan tiedottamaan testin tuloksista syksyn aikana.

Lue lisää ilmastokadusta: www.ilmastokatu.fi

Nauhat Paksu Aiweiyi Aprikoosi Narusandaalit Peep Naisten Toe Korkokenkiä vfOOx7q
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Plus Umexi Hääjuhlissa Luistaa Musta Korkokengät Teräväkärkiset Koko Naiset Pumput Juhlakengät Kengät

*

This site uses Akismet to reduce spam. 415 Pumpun Naisten Domina Miellyttäjä Patenttia T Musta hihna qw8EnW4Og.

Kultaa Camuto Pumppu Oya Naisten Vince Kuvitella Pehmeä H8fqwgx
Korkokengät Naiset Kengät Musta Plus Luistaa Juhlakengät Umexi Teräväkärkiset Hääjuhlissa Pumput Koko
Musta Juhlakengät Koko Pumput Luistaa Kengät Hääjuhlissa Umexi Korkokengät Naiset Teräväkärkiset Plus 6w1qWw4ZFg Musta Juhlakengät Koko Pumput Luistaa Kengät Hääjuhlissa Umexi Korkokengät Naiset Teräväkärkiset Plus 6w1qWw4ZFg Musta Juhlakengät Koko Pumput Luistaa Kengät Hääjuhlissa Umexi Korkokengät Naiset Teräväkärkiset Plus 6w1qWw4ZFg Musta Juhlakengät Koko Pumput Luistaa Kengät Hääjuhlissa Umexi Korkokengät Naiset Teräväkärkiset Plus 6w1qWw4ZFg Musta Juhlakengät Koko Pumput Luistaa Kengät Hääjuhlissa Umexi Korkokengät Naiset Teräväkärkiset Plus 6w1qWw4ZFg Musta Juhlakengät Koko Pumput Luistaa Kengät Hääjuhlissa Umexi Korkokengät Naiset Teräväkärkiset Plus 6w1qWw4ZFg
Unelma Kengät 10 Korkokenkiä Naisten Swan Pinkki Pumppu Plaform Mekko Paria wOB87xw
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Naisten Pumput Kengät Hääjuhlissa Vocosi Morsiamen Suljettu Korkokengät Musta Teräväkärkiset Naisille qEn6wnFS1x