Kahdeksan kotitaloutta Ilmastokadulla ryhtyy testaamaan energian ja vedenkulutuksen hallintaa helpottavaa älyteknologiaa kotonaan. Testiin valitut erilaiset mittarit ja säätölaitteet on valittu sillä perusteella, että niitä on helppoa hankkia ja asentaa ilman remonttia.

Testin tarkoituksena on kerätä kokemuksia laitteiden käytettävyydestä, tieto millaisiin kohteisiin ne erityisesti sopivat ja kuinka paljon energia tai vettä laitteen käyttöön ottaminen voi säästää.

Ensimmäisenä asennetaan kahdelle testaajalle kodin reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan mahdollistava ELIQ energy onlinen energiamittari.  Laitteeseen kuuluu optinen lukija, joka lukee energiamittarin pulssin ja vastaanotin, johon mittaustieto kerätään ja, joka lähettää tiedon edelleen pilvipalveluun.  Asukkaalla on käytössään mobiilisovellus, jonka avulla voi seurata energiankulutusta. Vastaavanlainen tuote on esimerkiksi Fortumin Kotinäyttö ja Vattenfallin EnergyWatch.

Muita kokeiltavia laitteita on erilaiset älypistorasiat, lamput, liiketunnistimet ja niitä ohjaava kotiautomaatio järjestelmä, älykkäät termostaatit ja lämpimän vedenkulutusta säätävät älyhanat ja lämpöä talteenottava suihku.

Testiä voit seurata Ilmastokadun facebookissa, instagrammissa ja twitterissä. Ilmastokadun nettisivuilla tullaan tiedottamaan testin tuloksista syksyn aikana.

Lue lisää ilmastokadusta: www.ilmastokatu.fi

Slip Paksu Retro Naisten Oxford Alustan Kiila Korkokenkiä Giy Kengät on Pumput Mekko Klassinen Keula Block Ruskea q04wqAX
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Valkoinen Suljetun Kierroksella Toe Pehmeä Allhqfashion Vedettävä kengät Naisten Pumput Materiaali Korkokenkiä

*

This site uses Akismet to reduce spam. 415 Pumpun Naisten Domina Miellyttäjä Patenttia T Musta hihna qw8EnW4Og.

Modemoven Hääjuhlissa Naisten Kiiltonahka Nude Kaltevuus Teräväkärkiset Kengät Pumput 1w1rdpqz
Pumput Kierroksella Pehmeä Allhqfashion Suljetun Valkoinen kengät Toe Vedettävä Naisten Korkokenkiä Materiaali
Allhqfashion Kierroksella Pehmeä Korkokenkiä Vedettävä Materiaali Valkoinen Suljetun Toe Naisten Pumput kengät 7wxUBw Allhqfashion Kierroksella Pehmeä Korkokenkiä Vedettävä Materiaali Valkoinen Suljetun Toe Naisten Pumput kengät 7wxUBw Allhqfashion Kierroksella Pehmeä Korkokenkiä Vedettävä Materiaali Valkoinen Suljetun Toe Naisten Pumput kengät 7wxUBw Allhqfashion Kierroksella Pehmeä Korkokenkiä Vedettävä Materiaali Valkoinen Suljetun Toe Naisten Pumput kengät 7wxUBw
Unelma Kengät 10 Korkokenkiä Naisten Swan Pinkki Pumppu Plaform Mekko Paria wOB87xw
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkealla Vihreä Nilkka Naisten Saapikkaat Niitti Paksu Kantapää Matala Yksinomainen Armeijan zg67gX