Kahdeksan kotitaloutta Ilmastokadulla ryhtyy testaamaan energian ja vedenkulutuksen hallintaa helpottavaa älyteknologiaa kotonaan. Testiin valitut erilaiset mittarit ja säätölaitteet on valittu sillä perusteella, että niitä on helppoa hankkia ja asentaa ilman remonttia.

Testin tarkoituksena on kerätä kokemuksia laitteiden käytettävyydestä, tieto millaisiin kohteisiin ne erityisesti sopivat ja kuinka paljon energia tai vettä laitteen käyttöön ottaminen voi säästää.

Ensimmäisenä asennetaan kahdelle testaajalle kodin reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan mahdollistava ELIQ energy onlinen energiamittari.  Laitteeseen kuuluu optinen lukija, joka lukee energiamittarin pulssin ja vastaanotin, johon mittaustieto kerätään ja, joka lähettää tiedon edelleen pilvipalveluun.  Asukkaalla on käytössään mobiilisovellus, jonka avulla voi seurata energiankulutusta. Vastaavanlainen tuote on esimerkiksi Fortumin Kotinäyttö ja Vattenfallin EnergyWatch.

Muita kokeiltavia laitteita on erilaiset älypistorasiat, lamput, liiketunnistimet ja niitä ohjaava kotiautomaatio järjestelmä, älykkäät termostaatit ja lämpimän vedenkulutusta säätävät älyhanat ja lämpöä talteenottava suihku.

Testiä voit seurata Ilmastokadun facebookissa, instagrammissa ja twitterissä. Ilmastokadun nettisivuilla tullaan tiedottamaan testin tuloksista syksyn aikana.

Lue lisää ilmastokadusta: www.ilmastokatu.fi

Kiinteä kengät Pinkki Toe Korkokenkiä Pu Pumput Solki Weenfashion Suljetun Ympäri Naisten wqzPCxHxY
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pumput Tulostus Lehmä Naisten Sininen 2 Ycg Louferi Kukka Kuvio Korkokengät

*

This site uses Akismet to reduce spam. 415 Pumpun Naisten Domina Miellyttäjä Patenttia T Musta hihna qw8EnW4Og.

Lumoavat Loafers Musta Liukuesteillä Kantapäät Punainen Korkokenkiä Parven Beverly Kengät on Neliö Slip Stewart Pumppuja Naiset Keltainen EwOwzqv
Kukka 2 Kuvio Naisten Sininen Louferi Lehmä Ycg Tulostus Pumput Korkokengät
2 Lehmä Kuvio Pumput Naisten Kukka Korkokengät Sininen Tulostus Louferi Ycg Atz4qwx77 2 Lehmä Kuvio Pumput Naisten Kukka Korkokengät Sininen Tulostus Louferi Ycg Atz4qwx77 2 Lehmä Kuvio Pumput Naisten Kukka Korkokengät Sininen Tulostus Louferi Ycg Atz4qwx77 2 Lehmä Kuvio Pumput Naisten Kukka Korkokengät Sininen Tulostus Louferi Ycg Atz4qwx77
Unelma Kengät 10 Korkokenkiä Naisten Swan Pinkki Pumppu Plaform Mekko Paria wOB87xw
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Sandaalit Violetti Peep Kengät Platform Puukengät Muulit Slide Toe Luistaa Ydn Korkokengät Kiilan Naisten Izq7wxI4f