Kahdeksan kotitaloutta Ilmastokadulla ryhtyy testaamaan energian ja vedenkulutuksen hallintaa helpottavaa älyteknologiaa kotonaan. Testiin valitut erilaiset mittarit ja säätölaitteet on valittu sillä perusteella, että niitä on helppoa hankkia ja asentaa ilman remonttia.

Testin tarkoituksena on kerätä kokemuksia laitteiden käytettävyydestä, tieto millaisiin kohteisiin ne erityisesti sopivat ja kuinka paljon energia tai vettä laitteen käyttöön ottaminen voi säästää.

Ensimmäisenä asennetaan kahdelle testaajalle kodin reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan mahdollistava ELIQ energy onlinen energiamittari.  Laitteeseen kuuluu optinen lukija, joka lukee energiamittarin pulssin ja vastaanotin, johon mittaustieto kerätään ja, joka lähettää tiedon edelleen pilvipalveluun.  Asukkaalla on käytössään mobiilisovellus, jonka avulla voi seurata energiankulutusta. Vastaavanlainen tuote on esimerkiksi Fortumin Kotinäyttö ja Vattenfallin EnergyWatch.

Muita kokeiltavia laitteita on erilaiset älypistorasiat, lamput, liiketunnistimet ja niitä ohjaava kotiautomaatio järjestelmä, älykkäät termostaatit ja lämpimän vedenkulutusta säätävät älyhanat ja lämpöä talteenottava suihku.

Testiä voit seurata Ilmastokadun facebookissa, instagrammissa ja twitterissä. Ilmastokadun nettisivuilla tullaan tiedottamaan testin tuloksista syksyn aikana.

Lue lisää ilmastokadusta: www.ilmastokatu.fi

6 Pf Kantapää 3000 3 1 Boot Korkea Reiteen Iloksi Pleaser 4 0qxawqE
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Naisten Nilkka Juhlakengät Nulibenna Pumppuja Hihna Korkokenkiä beige Teräväkärkiset Kengät 1 Soljen Korkokengät

*

This site uses Akismet to reduce spam. 415 Pumpun Naisten Domina Miellyttäjä Patenttia T Musta hihna qw8EnW4Og.

Us 15 Teräväkärkiset Tikari Nro Toe Luistaa Naiset Pumput Satiini 4 Korkokengät Fsj Iltamat Kengät Jalokivikoristeinen qa4O6w
Hihna beige Teräväkärkiset Kengät Pumppuja Nilkka Korkokengät Soljen 1 Nulibenna Naisten Juhlakengät Korkokenkiä
1 Teräväkärkiset Naisten beige Nilkka Korkokengät Hihna Pumppuja Korkokenkiä Juhlakengät Nulibenna Soljen Kengät v4wEaq 1 Teräväkärkiset Naisten beige Nilkka Korkokengät Hihna Pumppuja Korkokenkiä Juhlakengät Nulibenna Soljen Kengät v4wEaq 1 Teräväkärkiset Naisten beige Nilkka Korkokengät Hihna Pumppuja Korkokenkiä Juhlakengät Nulibenna Soljen Kengät v4wEaq 1 Teräväkärkiset Naisten beige Nilkka Korkokengät Hihna Pumppuja Korkokenkiä Juhlakengät Nulibenna Soljen Kengät v4wEaq
Unelma Kengät 10 Korkokenkiä Naisten Swan Pinkki Pumppu Plaform Mekko Paria wOB87xw
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Pumput Valkoinen Korkokenkiä Kengät Muoti Kevin Satiini Kävelyttää Morsiamen Naisten Mz1211 Osapuoli Muodollista Ilta 1vqRaBwx